Wednesday, September 22, 2010

Catatan Perjalanan Pulang Beraya 9/9/2010


Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum w.b.t.
Alhamdulillah, akhirnya Naimi berkesempatan juga untuk menulis entry tentang perjalanan pulang ke kampong untuk beraya baru2 ini… Puas Naimi tercari2 masa yang sesuai dan lapang. Akhirnya…..
Di sini Naimi ingin coretkan sedikit catatan perjalanan kami… Naimi dan hubby bertolak pulang pada hari Khamis, iaitu sehari sebelum sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun ini. Ini adalah kerana Naimi hanya dapat 3 hari sahaja cuti raya, jadi Naimi decide untuk bercuti selepas raya iaitu 13-15 hb September 2010. Tak pelah, walaupun balik kampong di saat2 terakhir, Naimi dan hubby tak kisah, asalkan kami dapat beraya bersama kaum keluarga di kampung.
Pada hari Khamis tu, Naimi dan hubby masih bekerja. Tapi kami half day jer… Sekitar pukul 11.15 pagi kami dah bertolak dari opis Naimi untuk pulang ke Perlis. Alhamdulillah, jalan lengang dan sangat2 lapang.. Tiada sebarang kesesakan jalan raya yang mana sekali gus memudahkan dan mempercepatkan perjalanan kami… Kami akhirnya selamat tiba di negeri kelahiran kami tepat jam 5.00 petang.. Syukur sangat. Sebelum pulang ke rumah, kami masih sempat singgah untuk meninjau keadaan dan suasana di bazaar ramadhan dekat Stadium Utama, Kangar. Kami berdua juga sempat berbuka bersama family Naimi di Santan.

 Keluar dari tol Putrajaya

dah nak sampai (^^)
dah pun sampai.....

Wassalam